30.08.2017
Picanha op de grill met een heerlijke frisse salade
Vershal recept #9
Onze ondernemers hebben samen weer een heerlijk Vershal recept samengesteld!
Menu
Onze ondernemers hebben samen weer een heerlijk Vershal recept samengesteld!
1 kilo Picanha | Slagerij Reinders
Sla | Versmarkt
Tomaten | Versmarkt
Organo kruiden | Le soek
Zout | Le Soek
Peper | Le soek
Olifolie | Che Bonta
2 eetlepels olifolie | Che Bonta
4 eieren | Eggs and More
4 eetlepels yoghurt
2 eetlepels water
4 eetlepels mayonaise
Picanha insmeren met olijfolie, peper en zout. BBQ temperatuur op 125 graden, indirecte
warmte gebruiken en dan een handje vol rooksnippers toevoegen. Picanha leg je op de
vleeskant op de BBQ. Het vlees langzaam laten garen tot kerntemperatuur van 34 graden.
Het vlees van de bbq halen, de steen voor indirecte warmte van de bbq halen, rooster
terugleggen en dan de picanha op de vetkant 5 minuten laten roosteren/grillen. Dan de
picanha inpakken met aluminiumfolie en dan 20 minuten laten rusten.
De Picanha is heerlijk te combineren met deze verse salade!
· Sla | Versmarkt
· Tomaten | Versmarkt
· Organo kruiden | Le soek
· Zout | Le Soek
· Peper | Le soek
· Olifolie | Che Bonta
· 2 eetlepels olifolie | Che Bonta
· 4 eieren| Eggs and More
· 4 eetlepels yoghurt
· 2 eetlepels water
· 4 eetlepels mayonaise
Klop met een garde de mayonaise, yoghurt en het water tot een glad mengsel ontstaat. Giet daarna de olijfolie erover, maar roer het er niet doorheen. Pas wanneer je de dressing serveert, roer je het geheel nog even goed door.